باغبانی سبز
 
قالب وبلاگ
نويسندگان

نارگیل Cocos nucifera به خانواده Arecaceae  تعلق دارد  و در اکثر مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری مشاهده می‌شود. برخی از محققان خواستگاه این گیاه را شبه جزیره های واقع در جنوب شرقی آسیا و عده ای دیگر آنرا بومی شمال شرقی آمریکای جنوبی می دانند . درختان نارگیل به طور کل بلند قامت محسوب می شوند در مکانهای بومی خود می‌توانند تا حدود 30 متر نیز رشد کنند البته طیف ارتفاع آنان 20-5 متر عنوان می شود.

 


دوستان عزیز لطفا مطالب وبلاگ باغبانی سبز را کپی برداری و انتشار نفرمایید. سپاسگزارم.

 برگهای این درختان 6-4 متر طول دارد  . گلهای نر و ماده از هم جدا و گلهای ماده از نظر اندازه بزرگتر از گلهای نر هستند . روی هر خوشه گل 40-20 عدد گل ماده وجود دارد که از بین آنها 5-2 عدد تبدیل به میوه می شوند .  در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری گلدهی این گیاهان در سراسر سال روی می دهند و به طور میانگین هر ماه خوشه گل جدیدی تولید می کنند به همین دلیل همیشه می توان بر روی درخت میوه مشاهده کرد . یعنی زمان میوه دهی به فصل خاصی محدود نمی شود .  اگرچه گاهی مشاهده شده است که  یک درخت بالغ در شرایط محیطی مناسب سالانه تا 75 عدد نارگیل تولید کرده است اما معمولا میزان تولید این درختان  کمتر از 30 عدد میوه در سال است است. میوه نارگیل حدود 1.4 کیلوگرم وزن دارد . ریشه های درخت نارگیل به شکل افشان هستند که در عمق کمی از خاک رشد می کنند و به عمق خاک فرو نمی روند اما بلند هستند. عمر هر درخت نارگیل حدود 70-60 سال تخیمن زده شده است . اما این عمر مربوط به درختانی است که در محیط طبیعی و در خاک کاشته می شوند معمولا نمونه هایی که به شکل گلدانی پرورش می یابند در حدود  6-5 سال عمر می کنند. همچنین نارگیلهای کاشته شده در گلدان میوه نخواهند داد و به عنوان گیاهی با برگهای زینتی مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین گیاهانی که شرایط محیطی مناسبی دارند از زمانی که از طریق بذر تکثیر می شوند تا زمانی که تولید میوه می کنند 10-6 سال طول می کشد.

توجه : نارگیل انواع و ارقام مختلفی دارد. برخی از نمونه های این گیاهان امروزه وجود دارند که دو رگه و کوتاه قامت هستند.

توجه : گاهی واژه نارگیل سبزgreen coconut  به کار برده می شود . توجه کنید که تمامی میوه های نارگیل توسط درختان نارگیل تولید می شوند که رنگ میوه ها و سطح پوست آنان بستگی به میزان درجه رسیدگی میوه دارد . نارگیل های جوان سبز رنگ هستند و معمولا از آب داخل آنان به شکل تازه خوری استفاده می شود . قسمت گوشتی آنان نیز سفید سبز کم رنگ هستند  نارگیل هایی که قهوه ای رنگ هستند همان میوه های بالغ و رسیده هستند که برای مصرف آنان باید آنها را شکست و قسمت خوراکی گوشتی آنان سفید رنگ و سفت تر هستند .

شرایط محیطی

آبیاری: درختان نارگیل تحمل کم آبی و خشکی خاک را ندارند . بنابراین می بایست مراقب بود تا خاک خشک نشود به بیان دیگر هر زمان که سطح خاک رطوبت خود را تا حدودی از دست داد می بایست که نسبت به آبیاری آن اقدام کرد.  مسئله دیگر نیاز این گیاهان به رطوبت بالای هوا است به نحوی که به رطوبتی حدود 80-70 ٪و یا حتی بیشتر نیاز دارند بنابراین کاشت آنان در منطقه ای که از نظر آبیاری مشکلی ندارد اما هوا خشک است نتیجه مطلوبی به بار نخواهد آورد.

نور: به مکانی با نور کامل و مستقیم آفتاب نیاز دارد یعنی روزانه حداقل 8-6 ساعت نور مستقیم خورشید برای این گیاهان ضروری است تا بتوانند رشد کنند و میوه بدهند. مکان کم نور از دلیل عدم شکل گیری میوه ها و یا زرد شدن و ریزش برگها است. اما به یاد داشته باشید که اگر موفق شدید این گیاه را از طریق میوه آن تکثیر کنید و به شکل گلدانی پرورش دهید، در بعد از ظهرهای گرم تابستان که نور به این گیاه می تابد حتما می بایست رطوبت هوا را نیز افزایش دهید در غیر این صورت و با وجود گرما و خشکی هوا برگها به تدریج از بین خواهند رفت.

دما: به طور کل این گیاه به مکانهایی گرم نیاز دارد و در برابر سرما حساس است . دمای مناسب تابستانه و در زمان رشد این گیاهان 37-28 درجه اعلام شده است و در طی زمستان حداقل دمایی که می تواند تحمل کند 12-4 درجه است . به طور کل در مکانهایی که میانگین دمای شبانه روز حدود 30 درجه است رشد مناسبی دارند . دمای نامناسب یکی از مهمترین عوامل ناتوانی در امر پرورش این گیاهان محسوب می شود.

خاک : درختان نارگیل به خاکهای سبک و شنی علاقه دارد و همچنین به شکل قابل توجهی شوری خاک را تحمل می کند به همین دلیل است که در مناطق ساحلی نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری مشاهده می شود. مخلوط خاک برگ +شن برای این گیاه نسبتا مناسب است  البته بهتر است که میزان شن را بیشتر از خاک برگ در نظر گرفت همچنین ماسه بادی مناسب نیست بلکه از شنهایی باید استفاده کرد که اولا شسته شده باشند و دوما اندازه ذرات آنان حدود 2 میلیمتر باشد. گیاهان نارگیل به تغذیه مناسب نیاز دارند و می توان در طی فصل رشد هر 6-4 هفته یکبار از کودهایی کامل که البته حاوی عناصر کم مصرف هستند استفاده کرد فرمول کودی را نیز می توان به صورتی انتخاب کرد که نیتروژن دو برابر فسفر و پتاسیم باشد همانند 10-10-20 و یا فرمولهای مشابه آن  . فواصل کوددهی را می بایست در فصولی که رشد با سرعت کمتری انجام می شود بیشتر کرد و مثلا هر 8-6 هفته یکبار به گیاه کود داد.

تکثیر: از میوه نارگیلی استفاده کنید که زمانی که آنرا تکان می دهید  صدای آب (شیره ) درون آنرا بشنوید. همچنین میوه هایی که 37-30 سانتیمتر طول دارند و بیضی شکل هستند تا مدور و گرد بهتر جوانه می زنند. سپس میوه را به مدت 3-2 روز در آب قرار دهید تا خیس بخورد. بعد از این مرحله نوبت کاشت آن فرا می رسد که می توان در موادی همانند مخلوط شن +ورمی کولایت به  نسبت مساوی و یا شن دو قسمت (شن با ذرات 2 میلیمتر)  + خاک برگ و یا هر ترکیب دیگری که سبک است بکارید. قطر دهانه گلدان حدود 30 سانیمتر مناسب است . برای اینکه متوجه شوید  نارگیل را از چه جهتی در خاک بکارید ابتدا آنرا روی زمین قرار دهید و ببینید که نارگیل از چه جهت و به چه صورت بر روی زمین قرار میگیرند. آنرا به همان صورت بکارید و تغییر جهت ندهید. بعد از کاشت می بایست حدود یک سوم الی یک دوم از ارتفاع میوه در بالای سطح خاک قرار گیرد . گلدان را در مکانی با حداقل دمای 21 درجه قرار دهید البته این حداقل دما است و اگر گرمتر باشد بهتر است . همچنین دمای خاک نباید به زیر 16-15 درجه بیاید. البته این دماها حداقل است و بخصوص دمای هوا هر مقدار که گرمتر باشد بهتر است. مراقب عدم خشک شدن خاک باشید . پروسه جوانه زنی بسیار طولانی است و 6-3 ماه طول میکشد .

آفات و بیماری: از بین آفات می توان به لارو انواع شب پره ها و پروانه ها ، سوسک برگ نارگیل ، کنه نارگیل، شپشک آردآلود  اشاره کرد. از بیماری ها نیز می توان به این موارد اشاره کرد : بیماری باکتریایی زردی مرگبار که در ابتدا گلها و میوه‌ها ریزش می کنند و سپس تمامی برگهای گیاه زرد می شوند و از بین می روند . بیماری قارچی پوسیدگی جوانه که موجب متورم و قهوه ای شدن جوانه های برگی می شود و از بین می روند. بیماری قارچی پوسیدگی تنه که از درون ساقه موجب پوسیدن آن از بین رفتن تمامی گیاه می شود.

تصویر فوق: گل نارگیل

تصویر فوق: جوانه زنی میوه نارگیل . به بیرون بودن قسمتی از میوه نارگیل توجه کنید. اصولا هنگام کاشت میوه نارگیل تمامی میوه به زیر خاک فرو نمی رود.

تصویر فوق: گیاه حاصل از کاشت میوه

تصویر فوق: درخت جوان

تصویر فوق: نارگیل نابالغ و سبز رنگ

تصویر فوق: درخت بالغ نارگیل

تصویر فوق: میوه بالغ 

منابع

http://en.wikipedia.org/wiki/Coconut

http://www.ehow.com/list_7610376_problems-associated-coconut-trees.html

http://www.gardeningknowhow.com/edible/fruits/coconut/coconut-tree-problems.htm

http://www.gardenguides.com/101212-coconut-palm-disease.html

http://howtoopenacoconut.com/

http://www.gardeningknowhow.com/edible/fruits/coconut/growing-coconut-palm-trees.htm

http://cookycoconuts.com/Plantgrowacoconut.html

http://cookycoconuts.com/Plantgrowacoconut.html

http://houseplants.about.com/od/Still_More_Plant_Profiles/p/Coconuts-Growing-Coconut-Palms-Inside.htm

 

[ ۱۳٩۳/٧/٧ ] [ ٢:۳۳ ‎ب.ظ ] [ آزاده رشیدی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ
موضوعات وب
RSS Feed

Google

در اين وبلاگ