باغبانی سبز
 
قالب وبلاگ
نويسندگان

این گیاه با نام علمی Capsicum annum به خانواده Solanaceae تعلق دارد. اگرچه در نام علمی این گیاه از کلمه annual به معنی یکساله استفاده شده است اما این گیاه در حقیقت یکساله نیست و در مناطقی که زمستان معتدلی دارند و یا در فضای محافظت شده (همانند گلخانه) می‌تواند چندین فصل رشد را سپری کند. البته این گیاه بعد از سپری کردن دوران میوه‌دهی که حدود 6 هفته طول می‌کشد، زیبایی خاص خود را از دست می‌دهد و احتمال اندکی دارد که صاحب گلدان آن را نگهدارد. از نامهای دیگر این گیاه می‌توان به christmas pepper اشاره کرد که معنی فلفل کریسمس است زیرا در کشورهای اروپایی میوه‌های این گیاه (البته در صورت نگهداری در گلدان) در زمان کریسمس در اوج زیبایی هستند. 


دوستان عزیز. خواهشمندم مطالب وبلاگ باغبانی سبز را کپی برداری و انتشار نفرمایید. سپاسگزارم. 

ارتفاع گیاه فلفل زینتی 60-30 سانتیمتر و گلها سفید و ستاره‌ای شکل هستند. رنگ میوه با رشد آن تغییر می‌کند. میوه‌های نابالغ سبز هستند سپس زرد، بعد از آن نارنجی و در نهایت قرمز می‌شوند. برخی ارقام نیز میوه‌هایی به رنگ بنفش دارند که گاهی ته مایه رنگ سیاه نیز در آنان مشاهده می‌شود. همین امر به زیبایی گیاه فلفل زینتی می افزاید. لازم به توضیح است که در زبان انگلیسی به فلفلهایی که طعم تندی ندارند pepper گفته می شود و فلفلهایی که طعم تندی دارند chili خوانده می‌شود. از آنجاییکه میوه این گیاه تند است و به دلیل رنگ می‌تواند کودکان را به سمت خود جذب کند در صورت داشتن این گیاه در منزل مراقب کودکان خود باشید.

آبیاری: خاک را مرطوب نگهدارید. یعنی هر روز گیاه را آب دهید اما مراقب باشید تا خاک گلدان باتلاقی نشود. برای افزایش رطوبت هوای اطراف گیاه می‌توانید با آبی که فاقد املاح است گیاه را تا زمان تشکیل شدن میوه ها هر روز غبارپاشی کنید.

دما:در طی شب دمای 16-13 درجه سانتیگراد و در طی روز 24-21 درجه سانتیگراد مناسب است. اگر هوا بیش از اندازه گرم شود شاخه‌ها بلند می‌شوند و ظاهر گیاه نامناسب می‌شود.این شاخه‌ها را هرس کرده و آنها را قطع کنید تا شاخه‌های جانبی شروع به رشد کنند. همچنین هوای گرم موجب ریزش برگهای گیاه و پژمردن کل گیاه نیز می‌شود. هوای سرد نیز موجب توقف رشد گیاه و سیاه شدن برگهای گیاه می‌شود. البته بکارگیری مواد براق کننده برگها نیز موجب سیاه شدن برگهای این گیاه می‌شود.

نور: حداقل به 4 ساعت نور مستقیم نیاز دارد و مابقی روز نیز محیط باید روشن و پرنور باشد. کمبود نور محیط می تواند به عدم تغییر رنگ میوه ها و قرمز نشدن آنان، ریزش میوه های جوان و غنچه های گل و همچنین عدم شکل گیری غنچه ها منجر شود. همچنین کم رنگ شدن برگها ، بلند و باریک شدن ساقه ها و زیاد شدن فاصله برگها بر روی ساقه ها نشانه کمبود نور شدید است.

خاک: زهکش خاک باید خوب باشد بنابراین از مخلوطهای خاکی که این خصوصیت را دارند استفاده کنید. مثلا مخلوط خاک معمولی+خاک برگ+ کوکوپیت و یا خاک معمولی به همراه خاک برگ برای این گیاه مناسب است.  اگر به گیاه کودهایی بدهید که محتوی نیتروژن زیادی هستند، گلدهی و در نتیجه میوه‌دهی گیاه به تأخیر می‌افتد و از میزان آن نیز کاسته می‌شود.می توانید از کودهایی استفاده کنید که میزان فسفر و پتاسیم آن بیش از نیتروژن باشد. وجود این دو عنصر به ریشه دوانی گیاه و تولید گل و میوه کمک میکند.

تکثیر: به راحتی از طریق دانه در طی فصل بهار تکثیر می شوند. بعد از کاشتن بذرها روی آنها را نپوشانید زیرا بذرها برای جوانه زدن به نور احتیاج دارند. دمای خاک را اگر بتوانید در حد 25 درجه سانتیگراد نگه دارید بذرها بهتر جوانه می‌زنند. جوانه زدن در حدود 20 روز طول می کشد.

آفات و بیماری‌ها: بیماریهای آنتراکنوز، سوختگی فیتوفتورا و کپک سفید گاهی مشکلاتی را ایجاد می‌کنند. علائم عمومی این بیماریها  عبارتند ایجاد زخم بر روی میوه ، پژمردگی عمومی گیاه و سیاه شدن ساقه. لکه برگی باکتریایی و پوسیدگی نرم باکتریایی نیز از جمله دیگر بیماریها است. کنه قرمز، شته ، معدنچی برگ و تریپس از جمله آفات این گیاه هستند.

 

منابع:

http://www.gardenguides.com/85476-capsicum-annuum-disease.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Capsicum_annuum

http://www.guide-to-houseplants.com/ornamental-chili-pepper.html

[ ۱۳٩۱/٧/٢ ] [ ٧:۱۱ ‎ب.ظ ] [ آزاده رشیدی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ
موضوعات وب
RSS Feed

Google

در اين وبلاگ